Документи

Вијести

Матурантима представљени факултети

slika
slika

На манифестацији „Дан отворених врата“ у Бијељини су данас матурантима средњих школа представљене могућности, услови, планови и програми школовања у 12 пријављених јавних и приватних универзитета из Републике Српске и Србије. 
На манифестацији, коју пету годину узастопно организује бијељинска Гимназија „Филип Вишњић“, у сарадњи са Градском управом и Одјељењем за друштвене дјелатности,  учествовале су све средње школе.
На позив да се упознају са могућностима за студирање одазвали су се бројни матуранти, а сваки пријављени универзитет или факултет имао је свој штанд.
Професор Димитрије Ћеранић са Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву навео је да је веома добра идеја да сви матуранти средњих школа на једном мјесту могу да се упознају о ономе што им нуде факултети. 
- Правни факултет нуди oдличне услове за студијe права, не само за стандарде у Српској, него и у региону, а то су освједочили и наши дипломирани студенти - истакао је Ћеранић и нагласио да један од важних фактора студирања на овом јавном универзитету и то да је студиј бесплатан.
Он је позвао студенте да остану у Српској и студирају на њеним јавним факултетима. 

Фото: Бијељина Данас