Документи

Вијести

Три милиона КМ за инфраструктуру у 2018. години

slika
slika

Одборници Скупштине Града Бијељина на данашњој сједници разматрали 28 тачака дневног реда, међу којима је био и Програм изградње комуналне инфраструктуре за 2018. годину и неколико одлука о уређењу комуналне инфраструктуре. Пред одборницима је било и више извјештаја, укључујући и полицијске извјештаје о стању криминалитета, безбједности саобраћаја и активности на сузбијању наркоманије.
Овом приликом градоначелник Бијељине Мићо Мићић је најавио и почетак изградње Спортског центра поред Градског стадиона.
- С обзиром на то да нисмо добили сагласност надлежног Министарства за изградњу на државном земљишту у близини заобилазнице, Спортски центар ће бити грађен поред Стадиона. Изградњу природног и вјештачког терена, као и свлачионица ће финансирати Европска Унија, заједно са Фудбалским савезом БиХ, док ће из градског буџета бити финансирани инфраструктурни радови и куповина дијела земљишта - најавио је градоначелник Мићић.
На основу Програма изградње комуналне инфраструктуре који су усвојили одборници, планирани су инфраструктурни радови вриједни три милиона конвертибилних марака. Од тог износа, два милиона КМ је планирано за изградњу путне мреже и осталих објеката инфраструктуре, водоводну и електро мрежу, гасификацију и за надзор пројекта „ОРИО“, а један милион за наставак изградње канализације. Због значаја за безбједност саобраћаја, издваја се планирано постављање семафора на раскрсници улица 1. маја, Душана Баранина и Мајора Драгутина Гавриловића, с обзиром на то да је поменута раскрсница једна од најкритичнијих на градској уличној мрежи, наведено је у Програму.
Приједлог Одлуке о престанку рада и покретању ликвидационог поступка над јавном здравственом установом апотека „Семберија“ Бијељина је скинут са дневног реда ради комплетирања документације потребне за привођење крају поступка ликвидације.
Предсједник Скупштине Града Бијељина Славиша Марковић је истакао да је прва овогодишња сједница била врло ефикасна и да се нада да ће такав начин рада бити настављен током читаве године.