Official web site of
The City of Bijeljina

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА УЧЕСТВУЈУ У ПРИПРЕМИ ПАНТЕЛИНСКЕ ТРПЕЗЕ



Претходне године Град Бијељина је први пут организовао славску трпезу за грађане након ломљења славског колача на платоу испред Градске управе, чиме је не само учинио свечанијим Дан Светог Пантелејмона, већ је и мајсторима кетеринга омогућио да прикажу своје кулинрско умијеће и освоје вриједне награде.
 
Цијенећи прошлогодишње позитивне реакције, Град Бијељина ће и ове године уприличити славско послужење за грађане, па позива суграђане да 9. августа ове године поново учествују у организацији „Пантелинске трпезе“ и припреме посну храну, прилагођену љетним условима.
 
Овај догађај биће такмичарског карактера, а стручни жири ће у једној категорији оцјењивати најврједније руке које су направиле најобилнију трпезу, у другој категорији ће бити оцјењиван укус припремљене хране, док ће у трећој категорији мјерило бити визуелни садржај штандова који ће бити постављени на платоу испред Градске управе, након ломљења славског колача. За по три првопласирана учесника у све три категорије обезбијеђене су новчане награде, а спремљена храна биће дио послужења за учеснике литије и присутне грађане.
 
Заинтересовани учесници се могу пријавити на број телефона 055 233 170 од 7.00 до 15.00 часова или на адресу електронске поште: [email protected] до 5. августа 2024. године.