Official web site of
The City of Bijeljina

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ НЕМОГУЋНОСТИ ИСПОРУКЕ ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ ОД СТРАНЕ ЈУ „ГРАДСКА ТОПЛАНА“



Упркос званичном почетку грејне сезоне, Градска топлана у Бијељини јутрос није била у могућности да корисницима испоручи топлотну енергију.

Уз све разумијевање проблема који грађани имају, Градска управа има обавезу да појасни да је обавјештење о набавци угља за грејну сезону 2024/25. објављено на порталу јавних набавки још 27. јуна 2024. године. Достављене су двије понуде које су отворене 30. јула, а одлука о избору најповољнијег понуђача донесена је 13. августа и истог дана прослијеђена учесницима у поступку. Тринаест дана касније, изјављена је жалба од стране једног од понуђача и 30. августа прослијеђена на изјашњење Канцеларији за разматрање жалби у Бањалуци. Од тог дана до данас, ова Канцеларија није донијела одлуку по жалби и поред три ургенције које је доставила Градска топлана, за шта сматрамо да је недопустиво понашање, од којег посљедице имају само и искључиво грађани корисници услуга Топлане, јер је онемогућено обављање комуналне дјелатности од посебног јавног интереса, односно, производња и испорука топлотне енергије грађанима Бијељине.

Градска управа још једном захтијева хитно и неодложно одлучивање по жалби, како би Градска топлана могла да закључи уговор са понуђачем и тиме омогући испоруку топлотне енергије.

Уколико у току седмице Канцеларија за разматрање жалби у Бањалуци не ријеши предметну жалбу, градоначелник Љубиша Петровић ће лично посјетити ову Канцеларију у Бањалуци с циљем рјешавања проблема с којим се суочава Градска топлана и грађани Бијељине.

До тада, Градска управа предузима све законом дозвољене мјере, како би била обезбијеђена континуирана испорука топлотне енергије, а наши суграђани већ до краја дана имали топле животне и радне просторе.