Official web site of
The City of Bijeljina

„РЕПУБЛИКО СРПСКА, У СРЦУ ТЕ НОСИМ, ТОБОМ СЕ ПОНОСИМ“
У галерији Центра за културу „Семберија“ одржана је завршна свечаност и додјела награда 16. литерарног и ликовног конкурса градске Борачке организације „Републико Српска, у срцу те носим, тобом се поносим“. Конкурс је био намијењен ученицима школа регија Семберије, Мајевице, Посавине и Бирча.

Градоначелник Љубиша Петровић честитао је добитницима награда пожеливши им још много добрих и успјешних радова.

- Сви ови таленти који се сабирају и стављају на платна и папир, одатле одјекују у вјечност, а наше задовољство је још веће због чињенице да сва та љепота потиче од наших најмлађих, стога ће Градска управа овакве манифестације увијек радо подржавати - рекао је Петровић.

Ове године у конкуренцији је било 62 литерарна и 152 ликовна рада, што је много више него што је то био случај и једне од ранијих година.

- Стручни жири, који је био састављен од локалних уважених професора, књижевника и умјетника, изабрао је по три најбоља рада у обје категорије, а за ученике који су аутори тих радова је Јавни Фонд за дјечију заштиту обезбиједио наградно десетодневно љетовање у Бечићима у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ - рекао је предсједник Организационог одбора Ђорђе Пајић.

- Република Српска је неисцрпан извор инспирације и велика ми је част да вечерас будем поново овдје, јер, као што сам то у свом раду и написала, Република Српска, то сам ја - рекла је другонаграђена ученица Катарина Пајић, ученица ОШ „Алекса Шантић“ из Угљевика, док је првонаграђена Теодора Нешковић из ОШ „Вук Караџић“ из Братунца рекла како је у свом раду описала једну тужну, али поноса вриједну причу старице Радојке, која је у темеље Републике Српске уградила најсветије што је имала - сина и мужа.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић, који је од прве године дио ове манифестације, рекао је да је њена основна замисао да младе генерације, на којима ће Република Српска остати прихвате и очувају тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и да о њима пишу и сликају.