Official web site of
The City of Bijeljina

Прва слава Удружења умјетника „Свети Лука“ у новим просторијама


 
Удружење ликовних умјетника „Свети Лука“ прославило је своју Крсну славу први пут у просторијама у Нушићевој улици које ће бити ново мјесто за окупљање, рад и изложбе бијељинских умјетника.
- Велики је понос нашег града што имамо Удружење „Свети Лука“ и толико умјетника чија дјела дају душу овом граду. Кад смо одлазили на изожбе чланова Удружења, у разговорима са умјетницима, истицала се потреба да имају своје просторије. Најзад, на Дан Светог Луке и Крсне славе Удружења, задовољство нам је што смо ријешили њихов дводеценијски проблем, а користим oву свечану прилику да најавим да ћемо наставити да подржавамо рад наших умјетника - поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић након ломљења славског колача.

Предсједник Удружења „Свети Лука“ Панто Пантић истиче да су од оснивања имали проблем одговарајућег простора, али да су уз подршку Града најзад ријешили свој проблем. Удружење окупља афирмисане ликовне умјетнике - од академских, преко ликовних педагога, до аматера. 
- Сви умјетници из Бијељине су добродошли, а посебно се радујемо младим умјетницима, јер су они одскочна даска за нас. У новом простору ћемо имати прилику да, поред наших свакодневних активности, отворимо и креативни кутак за најмлађе у овом дијелу града. Трудимо се да својим стваралаштвом будемо добри амбасадори Бијељине и Републике Српске и надамо се да ћемо у томе истрајати - поручио је Пантић.