Official web site of
The City of Bijeljina

Удружење "Бијељинска дјеца сунцокрети" отворило дневни центар



Бијељина је добила још један кров под којим ће дјеца и млади са инвалидитетом добијати стручну подршку и дружити се - у Улици Саве Шумановића недавно основано Удружење родитеља дјеце с потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и дјеце на маргинама друштва „Бијељинска дјеца сунцокрети“ отворило је своје просторије.
 
Предсједник Удружења Александра Станкић истиче да су се окупили прије годину дана, јер је њиховој дјеци потребна социјализација и послије завршетка школовања, односно, боравка у Дневном центру, умјесто затварања ове дјеце у четири зида. Удружење чини 40 родитеља са 43 дјеце.
 
- Дошли смо на идеју да отворимо кутак у који ће наша дјеца долазити и гдје ћемо за њих организовати радионице са логопедима, физијатрима, дефектолозима и другим стручњацима. Почели смо полако и подржало нас је много суграђана, пред нама је дуг пут и вјерујемо да ћемо успјети уз подршку добрих људи, а и много стручњака је најавило да ће нас подржати. У прво вријеме ћемо радити викендом, а за даље ћемо видјети – најавила је предсједница „Бијељинске дјеце сунцокрета“.
 
Један од највећих донатора Удружења је Миленко Стевановић, односно, предузеће „Стеко“, без чије подршке, како истичу у Удружењу, не би било могуће да се покрене ова акција.
 
- Чим сам сазнао с којим проблемима се сусрећу ова дјеца и породице, одлучио сам да им помогнем. Контактирали смо и пријатеље из Њемачке који су преко организације „Инхелп“ одмах обезбиједили ортопедска помагала. Овој дјеци се мора много више пажње поклонити, како би им уљепшали дјетињство. Позивам све који то могу, да бар један дио дају, да помогну овој дјеци - поручио је Стевановић.
 
И Градска управа града Бијељина има намјеру да подржи рад овог Удружења.
 
- Град Бијељина помаже бројна хуманитарна и удружења родитеља дјеце са инвалидитетом, јер знамо да тако помажемо категорије становништва којима је подршка најпотребнија. Тако ће бити и са „Сунцокретима“, јер смо на истом задатку – поручио је Љубиша Станишић из градског Одјељења за друштвене дјелатности.