Official web site of
The City of Bijeljina

Петровићева опомена пред тужбу уродила плодом - санација пута у Батковићу почела данас


 
Мјештани Батковића и други становници Семберије који користе пут Л4 Бијељина-Батковић-Клис дуго муче муку због тешких оштећења на коловозу које изазивају камиони предузећа „Интеграл инжењеринг“ упослени на изградњи ауто-пута.

Осам мјесеци Град Бијељина је покушавао да постигне договор са извођачем радова о санацији оштећења на путу Бијељина-Батковић-Клис, али постигнуте договоре „Интеграл инжењеринг“ није поштовао, а поправка се свела на попуњавање ударних асфалтних рупа каменим агрегатом, умјесто асфалтном масом. Огорчени мјештани, али и други грађани Семберије, недавном блокадом овог пута и забраном проласка камионима „Интеграла“ покушали су да скрену пажњу на катастрофално стање на терену.

 
Како је и послије тога, упркос обећању од стране извођача радова, стање остало непромијењено, Градска управа на челу са градоначелником Љубишом Петровићем је била доведена пред ствршен чин - најављено је подношење тужбе против „Интеграл инжењеринга“ пред надлежним судом. Послије посљедњег апела на одговорно понашање, који је градоначелник Бијељине упутио овој компанији, и давања рока од најдуже три дана да радови на санацији почну, ситуација на терену почела је да се мијења - поправка оштећења асфалтном масом на путу почела је данас, а радове на поправци коловоза од јутрос изводе екипе предузећа „Радиша“ ДОО. 
 
- Надлежне службе ће наставити да прате стање дуж ове саобраћајнице, како се не би поновила ситуација да овај пут постане практично непроходан - најављено је из Градске управе.