Official web site of
The City of Bijeljina

Град улаже преко 60.000КМ у школу у Главичицама



Ученици Основне школе "Ћирило и Методије" у Главичицама ће прије нове године бити у топлијим учионицама, јер ће објекат добити нову столарију.
 
Након проведене јавне набавке, 21. септембра ове године потписан је уговор са фирмом "Модосоро" из Батра, као најповољнијим понуђачем, за извођење радова на замјени столарије у вриједности од 53.001КМ. Радови су почели, а рок за завршетак је два мјесеца од потписивања уговора.
 
Поред ових радова, Град Бијељина је издвојио још 11.500КМ и помогао школи да прибави нова унутрашња врата, као и да набави намјештај за учионице првог разреда, јер је школа ове године уписала два одјељења првачића, а постојећи капацитети школе су били довољни за само једно такво одјељење. 
 
- Иако су овакви радови у надлежности Министарства просвјете и културе, Град Бијељина је и ту обавезу, по ко зна који пут преузео на себе, ставивши свима до знања да су дјеца највриједнији ресурс у који треба улагати. На овај начин Град је показао бригу за најмлађе чланове друштва, али и њихове родитеље, на које се неријетко апелује да пораде на природном прираштају и зауставе „бијелу кугу“ у Српској, а да им се при том врло скромно или никако не помаже у томе - закључио је градоначелник Љубиша Петровић.