Official web site of
The City of Bijeljina

И ДАЉЕ СЕ ОДМОТАВА КРИМИНАЛНО КЛУПКО У "ЕКО-ДЕПУ"



Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је кривичне пријаве против директора „Еко-депа“ Драгише Марјановића и извршног директора овог јавног предузећа Мирка Стајића због постојања основа сумње да су, као одговорна и службена лица у предузећу, у периоду од 2010. до 2021. пропупустили да закључе уговоре са комуналним предузећима из Теочака и Челића, односно, да пред судом покрену поступке у циљу наплате потраживања, чиме су, у виду изгубљене добити, начинили штету „Еко-депу“ у износу од 1.142.102,20 конвертибилних марака. 

Усљед таквог незаконитог поступања, према наводима из кривичне пријаве, предузеће је имало мањак прихода који су неопходни за његово пословање, због чега су кредитна средства користили супротно намјени. 

Сем тога, опрему и радну снагу предузећа ангажовали у корист предузећа „ДиМ 2“ с.п. Бијељина, регистрованог на име Мирка Стајића, чиме су начинили штету Јавном предузећу „Еко-деп“ у неутврђеном износу, а за који износ је прибављена корист за предузеће „ДиМ 2“. 

Такође, наводи се у пријави, кршили су и одредбе Закона о јавним набавкама БиХ, при чему су закључивали оквирне споразуме са само једним понуђачем у случајевима када Закон прописује да се оквирни споразуми закључују са више понуђача.

- Криминалне радње у овом јавном предузећу су одавно јавна тајна, а све више су све остало, само тајне нису. Клупко се са сваким даном одмотава и на видјело излазе нове криминалне радње у „Еко-депу“. Нажалост, испоставља се да је малтене основна дјелатност овог предузећа криминал, а не депоновање отпада. Зато ћемо истрајати на тужбама против свих који су злоупотребљавали службене положаје за лично богаћење, све док правда не буде задовољена, како због њиховог криминала, тако и да буду опомена свима којима би пало на памет да краду од овог народа - поручио је градоначелник Петровић.