Official web site of
The City of Bijeljina

За бољу комуникацију између мјесних заједница и Градске управе

Мјесним заједницама Доње Црњелово, Јања, Лединци, Љесковац, Суво Поље и „Вук Караџић“ јуче је уручена информатичка опрема укупне вриједности више од 16.000 конвертибилних марака у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“. Поред ових мјесних заједница, исти пакет је обезбијеђен и за друштвени центар који ће ускоро бити отворен у МЗ „Вук Караџић“. Сваки пакет информатичке опреме садржи ласерски мултифункционални уређај са штампачем, копир апаратом и скенером, десктоп рачунар, монитор, таблет, пројектор, торбу, носач и платно за пројектор.

Бијељина је једна од 23 јединице локалне самоуправе у БиХ које учествују у овом пројекту. Осим ове донације, у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” до сада је у Бијељини спроведено пет различитих обука за чланове и активисте савјета мјесних заједница које учествују у пројекту. У току је и реализација осам пројеката у шест мјесних заједница, од којих су два у сарадњи са невладиним сектором, укупне вриједности oко 170.000 КМ, од чега је донација око 125.000 КМ, а учешће Града око 44.000 КМ.

Приликом уручења опреме, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је истакао да је овај пројекат одлична подршка остварењу циља Градске управе да унаприједи комуникацију између мјесних заједница и локалне управе, како би становници мјесних заједница лакше остваривали своје потребе и рјешавали проблеме с којима се сусрећу у свакодневном животу.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ са 14,5 милиона КМ финансирају владе Швајцарске и Шведске, а реализује га Развојни фонд Уједињених Нација (UNDP) у БиХ у партнерству са Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарством правде ФБиХ, Владом Брчко дистрикта, Министарством за људска права и избјеглице БиХ и савезима општина и градова у Српској и ФБиХ.