Званична интернет презентација
Град Бијељина

Оквирни распоред позива за подношење приједлога за додјелу финансијских средстава пројекта ЕУ4АгриПројекат „Подршка Европске Уније за конкурентност пољопривреде и рурални развој у Босни и Херцеговини“ (ЕУ4Агри) је четворогодишња иницијатива (2020-2024), са циљем осавремењавања пољопривредно-прехрамбеног сектора, отварања нових и задржавања постојећих радних мјеста, односно, подршке опоравку од кризе проузроковане ковид-19 вирусом у БиХ.
Пројекат ЕУ4Агри прије свега је финансиран средствима Европске Уније (ЕУ) у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). Вриједност пројекта је 20 милиона евра, уз суфинансирање Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и Чешке развојне агенције (ЦзДА).
Тежиште пројекта је на повећању улагања у пољопривредно-прехрамбени сектор и подизању нивоа знања и вјештина пољопривредних произвођача и осталих учесника у ланцима вриједности кроз проширено пружање савјетодавних услуга, као и побољшањем економских прилика у сеоским подручјима. Пројекат, такође, унапређује политике кроз кохерентан и комплементаран скуп активности, укључујући јачање институционалних капацитета и услуга, као и подршку унапређењима политика и регулаторних оквира.
Пројекат ЕУ4Агри доприноси остваривању Циљева одрживог развоја усмјерених, између осталог, на окончање глади и постизање безбједности хране, односно, промоцију инклузивног и одрживог економског раста и достојанственог рада за све, као и за смањење неједнакости између и унутар држава.

Оквирни распоред позива за подношење приједлога за додјелу финансијских средстава пројекта ЕУ4Агри у наредном периоду можете пронаћи ОВДЈЕ

Више информација на: https://eu4agri.ba