Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

INOVACIONI IZAZOV „BIJELJINA START UP DRILL 2022“




Imaš poslovnu ideju ali ne znaš kako da je realizuješ- pridruži nam se i bezbrižno je testiraj uz mentorsku pomoć!
Znaš da postoji problem koji treba tržišno rješenje, ali ne znaš gdje početi - dođi po alate koji će te pokrenuti!
Bojiš se započeti ili si već počela/o, ali nije ti uspjelo - ohrabri se, uz zanimljive sagovornike i preduzetnike koji isto tek kreću!
Trenutno nemaš ideju, ali si znatiželjna/an i entuzijastična/an kada se radi o preduzetništvu - pridruži se nekom od timova i poveži se s novim ljudima i znanjima!
Razmišljate o promjeni karijere i pokretanju vlastitog preduzetničkog poduhvata?
Ovo je prava prilika za VAS!
JAVNI POZIV ZA DVODNEVNI INOVACIONI IZAZOV
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“
 
Uvodne informacije
„BIJELJINA START UP DRILL 2022“ znači da učiš, u timu i s mentorima! Otvoren je za sve - studente, zaposlene, nezaposlene - s poslovnom idejom.

Možda ste čuli o Lean Startup metodologiji koja se temelji na principu Build-Measure-Learn, poznatom od Lean Startup -a pokrenutog od strane Erika Rajsa? Znate li kako ga primijeniti? Zašto su važne programske hipoteze i kako ih tačno definisati? Znate li ko su vaši rani korisnici, zašto su važni i kako ih pronaći? Jeste li čuli za metodologiju razvoja kupaca? Znate li kako upravljati procesom razvoja kupaca? Koja je razlika između kvalitativnih i kvantitativnih eksperimenata kupaca i kako mjeriti njihov uspjeh? Kako možete naći razliku između tačnih i netačnih intervjua korisnika i zašto je to bitno? Da li je proizvod koji ste u posljednjih 6 mjeseci razvili MVP (minimalni održivi proizvod)? Da li je bolje koristiti metodu Concierge ili Čarobnjak iz Oza?

Nakon 24 sata START UP DRILL-a znaćeš odgovore na sljedeća pitanja:
  • Gdje započeti sa testiranjem moje poslovne ideje?
  • Kako primijeniti Lean Startup metodologiju da bi smanjili rizik naše ideje?
  • Znam li ko su moji rani korisnici, zašto su važni i kako ih pronaći?
  • Kako mogu saznati postoji li tržište za moju ideju?
Glavna vrijednost koju svaki učesnik mora dobiti jeste da nauči da testira ideje i kako da uskladi svoje proizvode s očekivanjima kupaca tako da može da dostigne proizvod / tržišno stanje kao krajnji cilj.
Obuku će voditi predstavnici inovacijske agencije „Lean Startup Croatia” u saradnji sa Odsjekom z lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina.
 
Lean Startup Croatia svoju misiju vidi upravo u podsticanju, ohrabrivanju i osnaživanju novih ideja kroz razvoj inovativnosti, preduzetništva i preduzetničkog znanja, koji predstavljaju temelj zdrave ekonomije.
 
Opis obuka
Tokom START UP DRILL-a radiš u timu sastavljenom od ljudi koji se prethodno nužno ne poznaju, koji nose različite perspektive i iskustva. Zajedno s njima radiš na validaciji problema i na tom putu učite svi zajedno! Uz mentorsku pomoć! Timovi se formiraju oko problema koji se predstavljaju na početku događaja. Ukoliko se oko tvoje prezentacije ne okupi dovoljno veliki tim, imaćeš priliku pridružiti se nekom drugom timu.
 
Da bi se uključila/o u START UP DRILL, ne treba da imaš nikakvo prethodno iskustvo i znanje, mi ćemo ti osigurati sve osnove od prve minute!


Unknown Object
Učešće na START UP DRILL je besplatno a mjesto održavanja je Inovacioni centar za održivi razvoj - InCOR u Ulici Filipa Višnjića (iznad kafea "Garden") u Bijeljini.
  
Ko može aplicirati?
  • Punoljetna lica - studenti, zaposleni, nezaposleni – bitno je da imate poslovnu ideju.
 
Polaznici dobijaju potvrdu o učešću na I “BIJELJINASTART UP DRILL 2022“.
 
Zbog ograničenog broja mjesta (30) prednost će imati prvih trideset kandidata koji se prijave.
  
Kako aplicirati na obuku?
Prijave se dostavljaju isključivo elektronski i podnose se najkasnije do 31.08.2022. godine (srijeda) do 12:00 časova. Prijavni obrazac je dostupan na sljedećem linku:
https://forms.gle/31Mdr1Q3JwQgKVNeA

Nakon isteka perioda za prikupljanje prijava, aplikanti će biti informisani o rezultatima.

Gdje možete dobiti više informacija?
Više informacija možete dobiti u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada  Bijeljina, Karađorđeva 4, kancelarije broj 15 i broj 17, na telefon +387 (0)55 233 169 i 233 159 ili putem adrese elektronske pošte [email protected]