Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Institut za razvoj mladih KULT: Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga


Institut za razvoj mladih KULT poziva nevladine organizacije registrovane u Bosni i Hercegovini (udruženja i fondacije osnovane prema zakonima o udruženjima i fondacijama u BiH) da dostave svoje projektne prijedloge u okviru podrške aktivnostima nevladinih organizacija u BiH koje rade na pitanjima mladih.
 
Na javni poziv se ne mogu prijaviti: javne ustanove, institucije vlasti, privredna društva, vjerske organizacije, politički subjekti, kao ni međunarodne nevladine organizacije koje nemaju registrirano svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini.
Sve projektne aktivnosti moraju se realizirati u Bosni i Hercegovini. Projektni prijedlog mora biti u skladu s oblastima ovog javnog poziva.
 
Svi potrebni obrasci dostupni su na web stranici http://mladi.org/v2/bs/projekti/1/jacanje-vjestina-kod-mladih.Od aplikanata se traži da se do 12.10.2018. godine do 16.00 časova prijave, odn. da dostave nacrt projektnog prijedloga u elektronskom obliku, sa svim traženim prilozima putem linka http://mladi.org/myURL/17010n211341  .
 
Nacrti projektnih prijedloga koji ne budu dostavljeni na navedeni način neće biti uzeti u razmatranje.
 
Napomena:
Pošto je za apliciranje potrebno da je aplikant registrovan na Online direktorijum omladinskih udruženja, ukoliko Vaše udruženje nije registrovano, biće potrebno da se registrujete, što može potrajati nekoliko dana, te je potrebno da taj period planirate u pripremi slanja svoje aplikacije. Sve potrebne informacije imaćete na linku prijave.
 
Projektni prijedlozi moraju se isključivo odnositi na unapređenje politike prema mladima u BiH. Projektni prijedlozi odnose se na sljedeće oblasti koje se vežu za unapređenje politike prema mladima u BiH:
•uspostavljanje zakonima predviđenih mehanizama politike prema mladima na svim nivoima vlasti kroz zagovaračke inicijative;
• sprovođenje zakona o mladima u FBiH/RS/BD;
• spovećanje učešća mladih u procesima donošenja odluka.
 
Moguće teme projektnih prijedloga, a koje su vezane za gore navedene oblasti su sljedeće:
• zapošljavanje mladih
• obrazovanje mladih
• učešće mladih
• zdravstvena zaštita mladih
• socijalna briga o mladima
• informisanje i mobilnost mladih
• sport, kultura i slobodno vrijeme mladih
• ljudska prava i pitanja ravnopravnosti polova iz perspektive mladih ljudi.
 
Minimalan iznos sredstava koja se traže od Instituta ne može biti manji od 30.000,00 BAM a maksimalan iznos traženih sredstava ne može prelaziti 50.000,00 BAM (bez uključenog poreza na dodatu vrijednost).
 
Projekti bi trebalo da traju najkraće 5 mjeseci, a najduže 12 mjeseci.
 
Više informacija na:


http://mladi.org/v2/bs/projekti/1/jacanje-vjestina-kod-mladih/8086-javni-poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga-za-nevladine-organizacije-17-01-0-n2-1-1341
           
 
Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosleđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi.