Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novi program "Kreativna Evropa"



Novi program "Kreativna Evropa" će u periodu 2021-2027. godine biti realizovan s budžetom od 2,4 milijarde evra (63% veći nego prethodni).-

Osim poznatih elemenata programa, kao što su podrška za prevođenje književnih djela i uspostavljanje partnerstava u području izdavaštva, programi podrške saradnji u različitim oblastima umjetnosti i kulture, uključujući i audiovizuelne djelatnosti, kao i inicijative Evropska prestonica kulture i oznaka evropske baštine, novi program donosi i značajne novine.

Kreativna Evropa će prvi put promovisati zdrav i održiv sektor informativnih medija u cijeloj Evropi. Zatim, novina je i fokus na ekološki održive i odgovorne prakse u kulturi i umjetnosti, podrška foruma za političku raspravu i razmjenu studija i izvještaja, te podrška laboratorija kreativnih inovacija, u okviru koje se podstiču inovativni pristupi stvaranju, distribuciji i promovisanju sadržaja u različitim oblastima.

Više informacija o programu možete pogledati OVDJE, a strukturu, plan objave i prioritete poziva možete pogledati u godišnjem planu implementacije programa.

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju svim zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem elektronske adrese: [email protected].


(Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove poziva, jer je to jedini važeći izvor informacija. Internet-stranica www.investinbijeljina.org nije odgovorna za izmjene koje moguće izmjene ovog poziva)