Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Kolica za Dušana Maksimovića


  
​Na inicijativu Fondacije „Darko Dare – Boško Vuković“, Gradska uprava Grada Bijeljina je donirala invalidska kolica za devetnaestogodišnjeg Dušana Maksimovića.
Gradonačelnik Mićo Mićić je izjavio da porodica Maksimović živi u veoma teškim uslovima i da će Gradska uprava učiniti sve što je u njenoj moći da im olakša svakodnevne brige.
- Ova porodica živi od socijalnih primanja, pa smo osim kolica donijeli i dva paketa hrane. Obećali smo da ćemo im pomoći da adaptiraju kupatilo i prilagode ga Dušanovim potrebama – istakao je Mićić.
Dušanova majka Milena naglasila je da su ona i suprug nezaposleni i da oboje boluju od dijabetesa.
- Mnogo nam znače ova kolica i hvala dobrim ljudima koji su nas se sjetili. Živimo teško, od socijalne pomoći – poručila je Maksimovićeva.
Dalibor M. Stokić, portparol Fondacije „Darko Dare – Boško Vuković“ zahvalio je Gradu Bijeljina na tome što je podržao inicijativu za pomoć Dušanu i izrazio nadu da će dobra saradnja biti nastavljena.
Devetnaestogodišnji Dušan Maksimović iz Bijeljine, koji ima brata blizanca, nepokretan je od rođenja zbog komplikacija nastalih prilikom porođaja.