Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA JE SVIJET!



Gradonačelnik Ljubiša Petrović razgovarao je sa Evgenijem Osekovim iz Rusko-balkanskog centra za unapređenje dijaloga o mogućnostima izgradnje Ruskog centra u Bijeljini i podršci razmjeni posjeta između sportskih klubova kao nastavku saradnje koja je počela u junu prošle godine na Ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu.

-  Postoji ideja da podržimo Rukometni klub „Bijeljina“ i naše džudo klubove pri odlasku u Rusiju, kao i da sportisti iz Rusije budu gosti u Bijeljini. Ruske sagovornike smo upoznali i sa izazovima u sprovođenju projekta gasifikacije, odnosno, koje su to kočnice na nivou Predsjedništva BiH i izrazili nadu da će u narednom periodu doći do dogovora na nivou Predsjedništva i otklanjanja tih otežavajućih okolnosti, kako bi gas došao u Bijeljinu. S naše strane, lokalna uprava je u prvih osam mjeseci svog funkcionisanja uradila svu neophodnu dokumentaciju u vezi sa izgradnjom i legalizacijom gasovoda i dobijanjem potrebnih dozvola. Izvršili sve što je bilo neophodno u okviru naše nadležnosti, a sada organi na nivou Republike Srpske i Bosne i Hercegovine treba da odrade svoj dio posla, kako bismo imali taj energent u Bijeljini - naglasio je Petrović.

Pored ovoga, razgovarano je o saradnji između Bijeljine i ruskih gradova, saradnji u oblasti kulture, ali i mogućnostima za ulaganje koje nude bijeljinske poslovno-industrijske zone i izgradnja auto-puta i izraženo je očekivanje da će ekonomska saradnja biti na višem nivou.