Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nakon neuspješnog opoziva, Skupština može i bez amandmana



​Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina usvojene su sve tačke dnevnog reda, velikom brzinom i bez mnogo rasprave, što nije previše iznenadilo gradonačelnika Ljubišu Petrovića, koji je bio predlagač mnogih od tačaka na dnevnom redu.

- Sjednica Skupštine grada trebalo je da se održi i prije referenduma, a potrebna dokumentacija je dostavljena početkom ovog mjeseca. Međutim, odbornici skupštinske većine poigravali su se narodnom mukom, pogotovo kad je u pitanju problem oko stambenih jedinica u GTC naselju.  Danas se na sjednici Skupštine po ko zna koji put pokazalo veliko licemjerstvo i pokazalo se da se sve može. Pokazali su da može i bez amandmana, bez blokada, bez vrijeđanja, onako kako su inače navikli, već sada podižu ruke i prave se da je sve u redu, krijući  da su kukavice, nakon svog političkog debakla - ocijenio je Petrović.

Gradonačenik Bijeljine je istakao i da je situacija u Bijeljini sada kristalno jasna, a to je apsolutna pobjeda naroda na svih 183 glasačkih mjesta. Komisija za sprovođenje opoziva ima rok 30 dana od dana referenduma da rezultate objavi, potom treba da ih usvoje Republička izborna komisija i Centralna izborna komisija, a onda se otvaraju sve one demokratske metode ka višim organima vlasti - Ministarstvu uprave i lokalne samouprave i Vladi Republike Srpske. 

- Poslije političkog šamara koji je narod dao odbornicima skupštinske većine na ovom referendumu najpoštenije bi im bilo da, ako imaju i malo dostojanstva i morala, daju neopozive ostavke, na šta ću ih stalno pozivati. Za to vrijeme, mi ne sjedimo srkštenih ruku, već za sljedeću sedmicu najavljujemo iskorak po pitanju dalje borbe protiv kriminala i korupcije. Naravno, nastavljamo i ostale poslove u vezi sa razvojem našeg grada, izgradnju i uređenje ulica, pješačkih i biciklističkih staza, novih zelenih površina i dječijih igrališta, uređenje infrastrukture, rekonstrukcije škola, nastavljamo započetu izgradnju novog Vatrogasnog doma i radionica za praktičnu nastavu u Tehničkoj školi i još mnogo toga što naš grad zaslužuje - najavio je gradonačelnik Petrović i dodao da, kao potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, zahtjeva da Vlada Republike Srpske izađe sa preciznim kriterijumima kako se dijele materijalna finansijska sredstva za investicije.

- Tokom 2022. godine od 30 miliona konvertibilnih maraka za investicije, čak 29.200.000 KM raspoređeno je opštinama i gradovima koji imaju gradonačelnike odnosno načelnike iz istih struktura kao što je to i vladajuća republička vlast, pa naši građani imaju pravo da znaju da li je to jedini kriterijum ili postoji još neki - poručio je Petrović.