Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Stanovnici GTC naselja 25 godina čekaju krov nad glavom



Stanovnici bijeljinskog tzv. GTC naselja sastali su se danas ispred Centra za kulturu „Semberija“, neposredno prije početka skupštinskog zasijedanja, kako bi još jednom skrenuli pažnju na težak položaj u kojem se nalaze.
 
Dušan Stevanović, jedan od predstavnika građana iz ovog naselja, izrazio je nadu da će danas biti donijeta odluka u njihovu korist, a koja se tiče privatizacije stanova u kojima žive.
 
- Danas računamo na dobru volju svih odbornika i nadamo se da će prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu Grada Bijeljina u naselju GTC. Naša agonija traje više od dvije decenije - rekao je Stevanović.
 
On je naglasio da osim stambenog pitanja, brojni stanovnici imaju i probleme socio-ekonomskog karaktera, dodavši da je, u prethodnih desetak godina u ovom naselju umrlo oko sto ljudi, da je mnogo starih i nepokretnih lica, te da je mnogo onih koji žive bez ikakvih primanja i dodao da današnje okupljanje javnost ne smije shvatiti kao vid protesta, već kao način skretanja pažnje na ovu dugotrajnu i složenu problematiku. Takođe je pojasnio da među stanovništvom ovog naselja čak 95 odsto pripada kategoriji učesnika u ratu.
 
Radomir Marković, porijekolom iz Vareša, istakao je da u Bijeljini živi od 1992. godine i da bi rješenje ovog problema za njega značilo, zapravo, rješenje ključnih pitanja vezanih za budućnost njegove djece.
 
On je, takođe, ukazao i na težak položaj velikog procenta penzionera koji žive u GTC naselju, koji nisu u mogućnosti da otkupe stanove u kojima žive.