Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PETROVIĆ OSTAJE NA ČELU BIJELjINE



Komisija za sprovođenje opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića utvrdila je danas objedinjene rezultate ovog referenduma, prema kojima je protiv opoziva glasalo 32.380 odnosno 68.03% izašlih građana, dok je 15.021 birač, odnosno, 31,19% glasalo za opoziv. O opozivu se glasalo na 183 biračka mjesta i na svih 183 biračkih mjesta većinska podrška ukazana je gradonačelniku Ljubiši Petroviću, glasanjem protiv opoziva, što znači apsolutnu pobjedu na ovom referendumu.

Na konferenciji za medije, u noći proglašenja rezultata, Petrović je zahvalio svima koji su svoje biračko pravo iskoristili, ali i brojnim saborcima iz cijele Republike Srpske, koji su dali svoj doprinos ovoj ogromnoj narodnoj pobjedi.
- Sve kritike i sugestije koje su osnovane i dobronamjerne i koje me mogu učiniti boljim čovjekom i boljim gradonačelnikom, apsolutno ću uvažiti. Što se tiče Skupštine grada Bijeljina, pozivam odbornike iz koalicije koja je pokrenula sav ovaj cirkus da odmah podnesu ostavke, ako imaju imalo morala, jer ih je narod samim svojim glasanjem raspustio. Po pitanju daljih pravnih koraka, naravno da ćemo svim demokratskim sredstvima djelovati na način koji usaglasimo unutar Srpske demokratske stranke, ne samo na lokalnom nivou, već i na nivou Republike Srpske - zaključio je Gradonačelnik.