Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Motivi Semberije na slikama mladih umjetnika



U Centru za kulturu „Semberija“ sinoć je otvorena, četvrta po redu, kolektivna izložba polaznika slikarske radionice „Sfumato“.
 Ovogodišnja tema su bili motivi Semberije, a na izložbi je predstavljeno šezdesetak slika urađenih tehnikom akril na platnu. Nakon izložbe, slike će biti darovane Gradu, a ideja je da budu poklanjane gostima Grada Bijeljina.
 
- Ove godine smo se posredstvom boje, četkice i štafelaja, družili sa svojim gradom, a sa Gradskom upravom smo osmislili projekat tematske izložbe sa motivima Semberije. Na ovaj način promovišemo Bijeljinu, umjetnost i naše mlade slikare - rekao je Spomenko Đekić, vlasnik radionice „Sfumato“.
Predstavnici Gradske uprave su izrazili posebno zadovoljstvo što će ovi radovi biti dio fonda slika u posjedu Grada i poslužiti kao poklon gostima iz zemlje i regiona.
 
- Zahvalni smo Spomenku što pomaže svojim učenicima da razvijaju slikarski talenat, a na izloženim slikama vidimo da tu itekako ima nadarenosti. Naša likovna scena će, zahvaljujući tome, u narednim godinama biti sve bogatija, a motivi iz naše ravnice biti viđeni širom svijeta - poručio je savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić.