Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ZAHTJEV ŠKOLAMA ZA SPISKOVE UČENIKA ZBOG NABAVKE BESPLATNIH UDžBENIKA



Gradska uprava uputila je svim osnovnim školama na području Grada Bijeljina zahtjev za dostavljanje spiskova učenika, da bi što prije pokrenula javnu nabavku za kupovinu udžbenika, koji će biti besplatni za osnovce.

„Udžbenici su sada skuplji za 30 %. Obećao sam da će oni biti besplatni  i to ću ispuniti. Ponosan sam na činjenicu da će ova akcija biti provedena prvi put u našoj Bijeljini i obećavam da se takva praksa neće prekidati za vrijeme mog mandata“, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

On je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske na odgovoru da će oni finansirati kupovinu udžbenika za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole i djecu od petog do devetog razreda koja su treće i naredno dijete u porodici, kao i djecu pobjednike na republičkim takmičenjima.

„Uzimajući sve to u obzir, Grad će finansirati udžbenike za svu preostalu djecu od petog do devetog razreda, a potrudićemo se da od naredne godine finansiramo i udžbenike za sve srednjoškolce sa prosjekom ocjena pet, kao i pobjednike na republičkim takmičenjima“, poručio je gradonačelnik, dodajući da je ulaganje u djecu i njihovo obrazovanje jedan od prioriteta Gradske uprave.

„U okviru sljedećeg budžeta izdvojićemo novčana sredstva za finansiranje najboljih studenata, kada je riječ o usavršavanju u inostranstvu“, najavio je Petrović.