Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SAMIT U CIRIHU PRILIKA ZA ZAJEDNIČKE INVESTICIJE



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa saradnicima, učestvovao je na 4. Međunarodnom samitu poslovne dijaspore u Cirihu, koji je organizovalo Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj. Cilj foruma bio je promocija ekonomskih odnosa i saradnje Švajcarske, Srbije, BiH i regiona, kao i identifikovanje potencijala za ekonomski razvoj. U fokusu bile su teme iz oblasti nekretnina, energetike, informacionih tehnologija i medicine.
„Ovo je izuzetna prilika za susret i razgovor sa našim privrednicima u dijaspori. Razmijenili smo ideje u vezi sa budućom saradnjom i zajedničkim investicijama, kao što su pokretanje infrastrukturnih i privrednih projekata“, naglasio je Petrović.

On je ovom prilikom posjetio i štand Grada Bijeljina, na kome je održana promocija Turističke organizacija Grada Bijeljina, Banje „Dvorovi“, Hotela „Drina“ , Etno-sela „Stanišići“, kao i lokalnih preduzeća „Steko centar“ i  G&S „Win door Industries“.





„Saradnja sa dijasporom je jedan od ključeva uspjeha dobrog plasmana na inostranom tržištu i ostvarivanja kontakata sa investitorima. Naši ljudi uspješno posluju na svim meridijanima, ali uvijek nose domovinu u srcu i želju da pomognu matici, zbog čega su naši najbolji promoteri i veza sa inostranstvom“, zaključio je Petrović.