Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Rad pet mjesnih zajednica Grada Bijeljina biće još efikasniji


 
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović uručio je danas informatičku opremu predstavnicima pet mjesnih zajednica.

Kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ - faza II mjesne zajednice Donji Zagoni, „Novo naselje“, „Sokolski dom“, Crnjelovo Gornje i Vršani dobile su računarsku opremu koja sardži desktop računar, multifunkcionalni uređaj i tablet. Jedan set opreme - projektor sa platnom i nosačem (koji će biti dostupan svim mjesnim zajednicama) uručen je Gradskoj upravi.

Kroz ovaj projekat podstiče se lokalni razvoj na čelu sa mjesnim zajednicama, jer je njihova uloga ključna u komunikaciji građana i lokalne samouprave.

Gradonačelnik je istakao zahvalnost donatoru i UNDP-u, kako na ovom, tako i na svim dosadašnjim projektima koje su zajedno realizovali.

- Današnjom donacijom će biti unaprijeđena efikasnost rada mjesnih zajednica. Njegujemo društvenu odgovornost, materijalno podržavamo projekte poput ovog - ukupna vrijednost opreme iznosi 14.600 KM, od čega su donatorska sredstva 12.480 KM, a učešće Grada Bijeljina iznosi 2.120 KM.

Takođe, na današnjem sastanku sa predstavnicima jedne polovine svih Savjeta mjesnih zajednica smo započeli razgovore oko rješavanja nagomilanih infrastrukturnih problema i utvrdili redoslijed prioriteta - rekao je gradonačelnik Petrović.

Ankica Todorović, šef gradskog odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, je istakla da je Grad Bijeljina drugi put u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, a da su mjesne zajednice zadovoljne svim onim što su uspjele da ostvare kroz Projekat.

Jovica Davidović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice „Sokolski dom“, izrazio je zahvalnost za uručenu računarsku opremu, dodavši da će u budućnosti biti unaprijeđena saradnja sa građanima, jer će opremu pored mjesne zajednice moći da koriste i mještani.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Švedske, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH
 u partnerstvu sa Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Vladom Brčko distrikta BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom pravde, i oba entitetska saveza opština i gradova.