Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradska uprava podržava razvoj predškolskog obrazovanja




Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je privatnu predškolsku ustanovu Vrtić „Dragan i Zoran“.
 
- Veoma smo zahvalni gradonačelniku Petroviću na posjeti Vrtiću „Dragan i Zoran“, jer je ovo prva posjeta Gradonačelnika Bijeljine našoj ustanovi za njenih dvadeset godina postojanja. Nadam se da je ovo početak uspješne saradnje, kao i da će Gradska uprava Grada Bijeljina dati značajan doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Privatne predškolske ustanove na području Grada Bijeljina, među kojima je i naš vrtić, su nedavno u Gradskoj upravi potpisale ugovor o subvencionisanju boravka djece u našim ustanovama u tekućoj budžetskoj godini, u iznosu od deset procenata od uplaćenih sredstava. Ova podrška Gradske uprave roditeljima djece koja pohađaju privatne predškolske ustanove je veoma značajna za mlade porodice, kao i za naš budući rad - istakao je direktor vrtića „Dragan i Zoran“ Goran Gašić.
 
U Vrtiću „Dragan i Zoran“ trenutno boravi 300 djece, od kojih je 250 predškolskog uzrasta, od jedne do šest godina, i 50 u grupama produženog boravka, uzrasta od prvog do trećeg razreda osnovne škole.
 
- Danas smo se uvjerili da je kvalitet boravka djece u ovoj ustanovi na veoma visokom nivou, što se vidi i po odličnim rezultatima i priznanjima koje je Vrtić „Dragan i Zoran“ stekao tokom svog dvodecenijskog rada. Gradska uprava je prepoznala dobar rad privatnih predškolskih ustanova i potrebe djece koja u njima borave, zato ćemo već tokom ove sedmice početi sa isplatama subvencija njihovim roditeljima. Uvjereni smo da je novac uložen u obrazovanje i srećno djetinjstvo naše djece najbolja investicija - naglasio je gradonačelnik Petrović.