Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Rolerijada za kraj "Sedmice urbane mobilnosti"



Druženjem malih ljubitelja rolera, trotineta, skejtova i drugih alternativnih prevoznih sredstava na nožni pogon, danas je u Bijeljini završena „Evropska sedmica urbane mobilnosti“. Događaj nazvan „ZaRolaj“ okupio je više od 130 učesnika i mnogo roditelja koji su dijelili dječiju želju da se druže i zabave na točkićima.
Promotivna vožnja, koja nije bila takmičarskog karaktera, održana je na stazi dugoj 450 metara, a za sve učesnike Grafički studio „Piksel“ je poklonio medaljice kao uspomenu na lijep rolerski dan, a sponzori rolerijade – „Sport vižn“ (Sport Vision), „M-bajk šop“ (M-Bike Shop), Američki kutak, Gradska uprava, Etno-selo „Stanišići“ i „Fintes kids“ su za najsrećnije učesnike obezbijedili nagrade. Za osvježenje je bio zadužen kafe-bar „Ono kao ljubav“.
Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović je, uz riječi zahvalnosti svima koji su doprinijeli da ovogodišnja Sedmica urbane mobilnosti uspije, istakla da su sve aktivnosti imale višestruke poruke – o potrebi većeg korišćenja alternativnih prevoznih sredstava, vođenja zdravog načina života, očuvanja zdrave životne sredine, prilagođavanja saobraćajne infrastrukture biciklistima, ali i finansijskih ušteda koje mogu da budu ostvarene manjom upotrebom automobila.
- U događajima koje smo organizovali aktivno je učestvovalo više od 500 učesnika i zadovoljstvo nam je što su dobro prihvaćeni od strane naših sugrađana svih generacija – zaključila je Todorović.