Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRAD BIJELjINA PODRŽAĆE INTERNACIONALNI FESTIVAL MUZIKE "PRIMAVERA"



Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za predstavnike Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije” Sinišu Pajića, Natašu Sobo i Igora Đukanovića.

Članovi Udruženja upoznali su gradonačenika Petrovića sa dosadašnjim radom i predstojećim projektima, a ovom prilikom dogovorena je podrška Gradske uprave Internacionalnom festivalu muzike ”Primavera” koji se po peti put održava u Etno selu ”Stanišići”.

Ovaj muzički događaj  proglašen je za festival sa najvećim brojem učesnika i tendencijom da taj broj iz godine u godinu raste što izuskuje visok nivo organizacije.

Festivalom “Primavera“ Grad Bijeljina  upisuje se u mapu kulturnih centara gdje se okupaljaju mladi muzičari iz cijelog regiona.  

Na sastanku je bilo riječi i o problemima sa kojima se suočavaju muzički umjetnici u Gradu, među kojima je i nedostatak koncertnog klavira.

Gradonačelnik je ocijenio  dosadašnji rad ovog Udruženja kao veliki doprinos kulturi na području Grada Bijeljina i pružio im podršku za rad u narednom periodu.