Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Posadi svoj hlad - podjela besplatnih sadnica u Bijeljini


 
Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazvom velikog broja građana, Grad Bijeljina se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“ i ovom prilikom Vas obavještavamo da će javna podjela sadnica biti organizvana u Bijeljini  9. aprila 2021. godine u 12 časova na Trgu kralja Petra I Karađorđevića. Sadnice su obezbijeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mjesta gdje živimo i kojima je bitno zdravlje građana.
Prethodno planirana akcija volonterskog ozelenjavanja i sadnje je odgođena zbog loših vremenskih uslova. 
Akcenat ove aktivnosti je podjela sadnica bijelog jasena svim građanima koji dođu u gore pomenutom terminu. Zato posadite svoj hlad i obezbijedite čist vazduh čitavoj zajednici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu.
Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju, logo sponzora kao i QR putem kojeg svaki vlasnik sadnice može da se registruje i  da prati uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime osobe koje je posadila jasen i datum sadnje.
Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svjetske akcije „Trillion Trees” Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je „Zeleni razvojni centar“ partner za održiva ekološka rješenja. Ovaj projekat je  usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.