Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prekinuta prva tematska sjednica Skupštine Grada




Prva tematska sjednica aktuelnog saziva Skupštine Grada Bijeljina prekinuta je nakon prve tačke dnevnog reda. Prekid zasjedanja je predložio odbornik SNSD-a ispred skupštinske većine Miroslav Milovanović, a kao razlog je naveo privremeno odsustvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je istakao da je gradonačelnik zakonski zastupnik Grada i najodgovorniji za realizaciju projekata koji su tema ove sjednice.
- Uzevši u obzir da smo završili raspravu i glasanje o prvoj tački dnevnog reda, a nemamo informaciju kada će se gradonačelnik vratiti na zasjedanje, smatramo da nema smisla da nastavljamo sa radom. Sjednica će biti nastavljena u roku od petnaest dana, kako to Poslovnik i propisuje - dodao je Đurđević.
 
Gradonačelnik smatra da nije bilo potrebe za prekidanjem sjednice jer su na skupštinskom zasjedanju ostali ovlašteni izvjestioci za sve tačke Dnevnog reda, kao i potrebna većina odbornika, a on je morao opravdano i privremeno da odustvuje i, kao predstavnik Grada Bijeljina, da učestvuje na vanrednoj Skupštini akcionara, za Grad strateškog, javnog preduzeća A.D. „Komunalac“.
- Održavanje ove sjednice je neophodno da bi odbornici i građani Bijeljine dobili odgovore od skupštinske većine zašto nema napretka u realizaciji projekata koje je prethodni gradonačelnik dogovorio sa Vladom Republike Srpske, i na kojima su oni insistirali u predizbornoj kampanji. Danas se ispostavlja da je većina projekata obećanih u kampanji dogovorena usmeno i netransparentno, te mi danas imamo vrlo malo informacija i dokumentacije o tome, a troškovi čak i onih projekata koji su završeni ili je njihova realizacija u toku su u stvarnosti značajno veći od onoga što je planirano i najavljeno građanima. Navodi da Gradska uprava ne sarađuje sa Vladom, koje smo danas čuli, nisu tačni, a mi ćemo i dalje nastaviti da se borimo i radimo na realizaciji svih obećanih projekata, i da zahtijevamo odgovore na ova pitanja - istakao je gradonačelnik Petrović.