Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

RADENKO TOMIĆ NAJBOLjI SPORTISTA GRADA BIJELjINA U 2020. GODINI




Radenko Tomić iz Bokserskog kluba „Radnik“  najbolji je sportista Bijeljine za 2020. godinu – odlučio je žiri  44. izbora sportiste godine Grada Bijeljina, u organizaciji  “Semberskih novina“ i Gradske uprave.
„Veoma mi znači ovo priznanje. Upornost i posvećen rad na treninzima najbolji su put do uspjeha. Planiram da nastavim u tom pravcu, a očekuju nas i kvalifikacije za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u Beogradu“, istakao je Tomić.

Drugo mjesto pripalo je Luki Vukoviću iz Karate kluba „Panteri plus“, a treće Sofiji Krajšumović iz Ženskog fudbalskog kluba „Radnik“. Među 10 najboljih sportista  su i Dejan Latinović (Rukometni klub „Bijeljina“), Aleksandar Đurić (Odbojkaški klub  „Radnik“, Bijeljina), Dašo Simeunović (Bokserski klub „Radnik“), Saša Nedić (Karate klub UNSU), Dejan Kokoruš (Košarkaški klub “Radnik“) i Vladimir Bradonjić (Fudbalski klub „Radnik“). Za sportistu 2020. godine iz reda osoba sa invaliditetom proglašen je Strahinja Rosuljaš iz Košarkaškog kluba u kolicima „Bijeljina“. U kategoriji najboljih sportskih kolektiva, stručnjaka i sportskih radnika priznanja su dodijeljena najboljem pedagogu fizičkog vaspitanja, profesoru u bijeljinskoj Gimnaziji „Filip Višnjić“ Pavlu Trifkoviću, najuspješnijem treneru  Borku Mićiću - treneru Ženskog odbojkaškog kluba „Radnik“ Bijeljina, najboljoj ženskoj ekipi – takmičarkama Tekvondo kluba „Sokol“, najboljoj muškoj ekipi – Rukometnom klubu „Bijeljina“, najboljem sportskom radniku  Darku Manojloviću iz Odbojkaškog kluba „Radnik“ Bijeljina, dok je priznanje za dugogodišnji razvoj sporta otišlo u ruke bivšem dugogodišnjem fudbaleru „Radnika“ Peri Markoviću i dugogodišnjem članu Bokserskog kluba „Radnik“ Meksudu Hrustiću.
Za najperspetkivnije sportiste proglašeni su Maja Savić (Košarkaški klub „Budućnost BN“), Milan Dobranić (Džudo klub „Panter“), Stefan Samardžija (Košarkaški klub „Budućnost BN“), Anes Mehmedović (Rukometni klub „Bijeljina“), Ema Kovač (Atletski klub „Akademac“), Ivan Čolić (Džudo klub „Panter“), Njegoš Pantić (Tekvondo klub „Jopa“), Dragana Dimitrić (Ženski fudbalski klub „Radnik“), Nikola Drljić (Odbojkaški klub „Radnik“ Bijeljina), Viktor Blagovčanin (Košarkaški klub „Budućnost BN“), Marija Gavrilović (Karate klub UNSU ) i Uroš Radan (Karate klub UNSU).




Priznanja najuspješnijima uručili su gradonačelnik Ljubiša Petrović i predsjednik Skupštine Grada i Organizacionog odbora za Izbor sportiste godine Grada Bijeljina za 2020. godinu Aleksandar Đurđević.

Gradonačelnik Petrović, čestitajući  nagrađenima,  istakao je da je ponosan zbog uspjeha bijeljinskih sportista i sportskih radnika, te da će Gradska uprava i ubuduće činiti velike napore da im omogući što bolje uslove za bavljenje sportom.

„Bijeljina je Grad sporta i tradicija nas obavezuje da se ponašamo društveno odgovorno. Gradska uprava će podržati ne samo najbolje rezultate u sportu, već i sve sportske klubove koji okupljaju djecu i promovišu zdrav način života“, poručio je Petrović i dodao da će Pravilnikom o dodjeli sredstava u sportu na transparentan  način biti omogućeno finansiranje sportskih klubova, da bi se ta oblast uredila. Kada je riječ o gradskoj dvorani, on je naglasio da će lokalna uprava aktivno učestvovati u iznalaženju najboljih rješenja za njenu izgradnju.

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević smatra da bi prioritet u narednom periodu trebalo da bude izgradnja gradske dvorane.

„Cilj nam je da obezbijedimo veća finansijska sredstva za sport, da se ona dijele na transparentan način, na osnovu unaprijed utvrđenih i svima poznatih kriterijuma. Želimo da u narednom periodu izgradimo što više sportskih terena i objekata“, poručio je Đurđević.