Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Austrija će nastaviti da podržava razvoj Bijeljine


 
Ambasadorka Austrije u BiH Ulrike Hartman posjetila je danas Gradsku upravu Bijeljina, gdje je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarala o planovima održivog razvoja Bijeljine, kroz provođenje Agende 2030.

Gradonačelnik Petrović je istakao da su Bijeljina i Republika Srpska zahvalne za svu pomoć dobijenu od Austrije. On smatra da postoji obostrana spremnost za unapređenje saradnje.
- Nadam se da ćemo više sarađivati u oblasti očuvanja životne sredine, energetske efikasnosti, vladavine prava i, najvažnije, smanjenja nezaposlenosti kroz direktne strane investicije. Želim da Austrija ostane čvrst i stabilan partner Bijeljine, koja će i u budućnosti biti posvećena miru, razvoju i humanim vrijednostima - naglasio je gradonačelnik Petrović.
 
Ambasadorka Hartman je istakla da će Austrija nastaviti da podržava Bijeljinu u njenim razvojnim planovima, kao i da već postoji dobra saradnja u oblasti transfera znanja.
- Razgovarali smo o konkretnim stvarima poput ekologije, zagađenja vazduha, projekata za poboljšanje statusa mladih u društvu i zaustavljanja trenda njihovog iseljavanja iz zemlje. Nadam se da će Bijeljina, uz dobru saradnju i odgovornost svih institucija, ostvariti napredak u mandatu gradonačelnika Petrovića. Takođe, smatram da je BH dijaspora u Austriji veliki potencijal i investiciona prilika, koju bi trebalo iskoristiti - zaključila je ambasadorka Hartman.