Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Petrović: Nastaviti sa podrškom visokoškolskim ustanovama


         
​Gradska uprava Bijeljina će u skladu sa svojim mogućnostima nastaviti da pruža podršku unapređenju visokoškolskog obrazovanja, a već u narednih nekoliko sedmica organizovaće pojedinačne sastanke sa predstavnicima fakulteta sa područja Grada, kako bi razmotrili aktuelne probleme, izjavio je gradonačelnik Petrović na novogodišnjem prijemu za dekane.
- Spremni smo da podržimo svaku aktivnost visokoškolskih ustanova koja će doprinijeti boljim uslovima za studente, ali i razvoju naše lokalne zajednice – poručio je Petrović.
Dekan Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dalibor Stević zadovoljan je dosadašnjom saradnjom sa Gradskom upravom.



- Uvijek smo nailazili na razumijevanje i uspijevali da sprovedemo ideje i projekte, a nadam se da će takav model saradnje biti nastavljen i u budućnosti – rekao je Stević.
Prorektor za nastavu Univerziteta „Sinergija“ Milenko Stanić predložio je ovom prilikom da rasprave ili naučni skupovi o aktuelnim temama, u kojima učestvuju i predstavnici Grada, budu organizovane upravo na bijeljinskim fakultetima.
- Rasprave o ekonomiji, zdravstvu, upisnim politikama, strategijama razvoja, treba da budu održane u amfiteatrima fakulteta, da budu bliske i građanima, i studentima, ali da se u njih uključi i profesorski kadar – smatra Stanić.
On je dodao da je Univerzitet „Sinergija“ do sada veoma dobro sarađivao sa Turističkom organizacijom Grada Bijeljina, ali i sa Gradskom upravom u kojoj su mnogi studenti obavili praktičnu nastavu.