Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

VIRUS KORONA: SITUACIJA I DALjE TEŠKA



Epidemiološka situacija, u vezi sa virusom korona, na području Grada Bijeljina i dalje je veoma teška i komplikovana – ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.
U proteklih 24 časa na području Grada  jedna osoba preminula je od posljedica virusa korona, dok su registrovana 32 nova slučaja pozitivna na ovaj virus. U kovid bolnicama nalazi se 101 pacijent, od kojih je 35 životno ugroženo, više od 2/3 je sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru je 21 bolesnik. Ljekari su upozorili da zabrinjava činjenica da je sve veći broj lica mlađe i srednje životne dobi sa teškom kliničkom slikom, te da je i dalje izričito važno da se građani pridržavaju propisanih epidemiloških mjera.
Članovi Štaba upoznati su sa informacijom da je nakon održavanja lokalnih izbora u svim školama na području Grada izvršena dezinfekcija i da su one spremne za povratak učenika u školske klupe od ponedjeljka, 23. novembra. Štab je donio odluku da se Banji Dvorovi izdvoji 50.000 KM pomoći za potrebe Kovid bolnice, kao i 50.000 KM Gradskoj toplani, da bi neometano mogla da nastavi poslovanje.