Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

I DALjE TEŠKA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA, POŠTOVATI MJERE PRILIKOM GLASANjA



Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je teška  i komplikovana – ocijenjeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.
U prethodnih 24 časa od posljedica virusa korona preminule su tri osobe, a registrovan je  71 novi pozitivan slučaj. U Kovid bolnici nalazi se 110 pacijenata, od kojih je 30 životno ugroženo, a dvije trećine imaju tešku kliničku sliku. Direktor bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ Zlatko Maksimović istakao je da zabrinjava činjenica da je sve veći broj mladih ljudi koji su zaraženi, kao i broj lica sa teškom kliničkom slikom. Trenutno je na području Grada  zaraženo 72 djece školskog uzrasta, dok je ukupan broj aktivnih slučajeva 1227.
Predsjednik Gradske izborne komisije Dijana Božić pozvala je birače da na dan lokalnih izbora, u nedjelju, 15. novembra, izađu na glasačko mjesto, strogo se  pridržavajući propisanih epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju zaštitnu opremu i fizičku distancu. Ona je apelovala na lica pozitivna na virus korona i ona koja se nalaze u izolaciji da iskoriste svoje biračko pravo tako što će se zahtjevom obratiti Gradskoj izbornoj komisiji.
„Neophodno je da se uz zahtjev dostavi ili dokaz da je osoba pozitivna na virus korona ili rješenje Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave o izolaciji. Sve to navedena lica mogu dostaviti putem elektronske pošte, telefonske aplikacije ili posredstvom drugog lica“ – navela je Božićeva.
Gradski štab usvojio je i Plan aktivnosti na provođenju mjera zaštite  i spasavanja od snježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku  za period 2020-2021. godine na području Grada Bijeljina sa Programom rada zimske službe za isti period.