Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Cijene prevoza učenika ostaju iste


      
Predstavnici Gradske uprave Bijeljina potpisali su danas ugovore sa šest prevoznika sa područja grada, kako bi im subvencionisanjem u ukupnom iznosu od 130.000 KM pomogli da prevaziđu sve veće troškove pri prevozu učenika osnovnih škola.
Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine Miće Mićića, subvencionisanjem je obuhvaćeno oko 1.100 učenika.
- Radi se o učenicima koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra, a Gradska uprava će izdvojiti 30 KM mjesečno po učeniku, sve do kraja prvog polugodišta. Svjesni smo da prevoznici sada imaju duple troškove jer je povećan broj smjena u školama – naveo je Mićić.



On je istakao da je na sastanku razgovarano i o promjeni režima saobraćanja u gradu, nakon što naredne godine bude izmještena autobuska stanica.
- Kada autobusku stanicu izmjestimo iz gradskog jezgra, gradski i prigradski prevoz ćemo morati da organizujemo na drugačiji način. To je tema o kojoj će nadležni u Upravi, kao i prevoznici, moći da razmišljaju tokom predstojećih mjeseci – poručio je gradonačelnik Bijeljine.
Milan Čuturić, vlasnik preduzeća „Čuturić M+S“, zahvalio je gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi u ime prevoznika na finansijskoj podršci i naglasio da se prevoz osnovaca odvija prema planu.
- Prevoznici, usljed pandemije virusa korona, nisu radili šest mjeseci i trpe ogromne gubitke. Zato nam je svaka pomoć dobrodošla i želim da pojasnim da će cijene karata ostati iste i da ih nismo mijenjali posljednjih 15 godina – dodao je Čuturić.
Prevoznici sa kojima su danas potpisani ugovori su „Semberija-transport“, „Vidinko turs“, „Čuturić M+S“, „Samardžić“, „Euroturs“ i „Antić-turs“ iz Lopara.