Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Onlajn trening za analizu rizika od katastrofa



Predstavnici UNDP održali su onlajn trening za zaposlene u Gradskoj upravi Bijeljina - obuku za korišćenje DRAS sistema za analizu rizika od katastrofa koji se implementira u sklopu „DRR Programa za smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u BiH“.
DRAS je onlajn platforma koja pruža ažurirane informacije donosiocima odluka i građanima o izloženosti rizicima od elementarnih nepogoda, a sastoji se iz 3 modula, od kojih je modul 1 dostupan javnosti, dok su modul 2 i 3 dostupni isključivo opštinskim službenicima odnosno administratorima.


Fokus DRAS-a je na jačanju prevencije i upravljanja rizicima od katastrofa, a obuci je prisustvovalo 10 učesnika iz različitih resora: prostornog planiranja, civilne zaštite, poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja, vatrogasno-spasilačke jedinice, informacione tehnologije, saobraćaja...
U narednom periodu planirana je finalizacija obuke, korišćenje i promocija DRAS sistema, da bi građani bili upoznati sa rizicima od opasnosti na području Grada Bijeljina.