Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Mićić: Glasajmo za mlade Bijeljince


         
​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je sugrađane da u subotu, 19. septembra, podrže Emiliju Lazić, Ljubinku Marković i Danila Simića, učesnike Dječijeg muzičkog takmičenja „Ritam Evrope“, tako što će tokom prenosa programa na Radio-televiziji Republike Srpske glasati za njih putem SMS-a, na broj 091510720.
- Bijeljinu predstavlja troje talentovanih mladih ljudi i mislim da zaslužuju našu podršku. Gradska uprava će se i u narednom periodu truditi da podrži sve talentovane omladince, kako bi im pomogla da razviju svoje talente. Glasajmo u subotu za predstavnike Bijeljine i potrudimo se da budemo domaćini „Ritma Evrope“ 2021. godine – poručio je prvi čovjek Bijeljine.
Televizijski prenos takmičenja na RTRS-u počinje u subotu, 19. septembra, od 20 časova i 10 minuta, a građani će za predstavnike Bijeljine moći da glasaju tako što na navedeni broj pošalju poruku sa sadržajem PJESMA(razmak)01. Broj poruka koje žele da pošalju je neograničen.
Ukoliko Emilija, Ljubinka i Danilo osvoje prvo mjesto, Bijeljina bi bila domaćin narednog „Ritma Evrope“.
Najveće evropsko dječije muzičko takmičenje prvi put se održava u Republici Srpskoj, a na njemu će učestvovati predstavnici 14 opština i gradova. Mladi će predstavljati jednu državu i pjevaće na jeziku te zemlje, a Bijeljinci će izvesti numeru „Soldi“ sa kojom je Italija nastupila na prošlogodišnjoj „Pjesmi Evrovizije“.
Audicija za izbor mladih pjevača i plesača koji će nastupiti na ovogodišnjem „Ritmu Evrope“ održana je u februaru. Danilo Simić izabran je kao pjevač, a Emilija Lazić i Ljubinka Marković pomoći će mu izvođenjem koreografije.
Festival je osmišljen u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Bijelom knjigom EU o mladima, odnosno, nacionalnim i lokalnim strategijama za mlade.