Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novih 2.000 m² pod plastenicima



U cilju razvoja plasteničke proizvodnje na području Grada Bijeljina, gradonačelnik Mićo Mićić potpisao je danas  ugovore o saradnji sa dvadeset korisnika, koji su putem Javnog poziva odabrani radi realizacije projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“.


Vrijednost jednog plastenika, površine iznosi 100 m², je 2.739 KM Na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Bijeljina i humanitarne organizacije „MAID“, iz gradskog budžeta je obezbijeđeno 1095 KM po plasteniku, koliko je donirala i organizacija „MAID“, dok su odabrani korisnici dužni da obezbijede dvadeset odsto sredstava ili 547 KM po plasteniku.
- Cilj projekta je da u Semberiji podržimo plasteničku proizvodnju jer ovaj način proizvodnje, zbog sve češćih vremenskih neprilika, postaje isplativiji i održiviji nego proizvodnja na otvorenom. Osim toga, cilj je  i da pomognemo socijalno ugroženim porodicama koje hoće da žive od svog rada, a imaju u vlasništvu ili pod zakupom zemlju potrebnu za postavljanje plastenika – istakao je gradonačelnik Mićić.
Nakon popisivanja ugovora, odabrani korisnici će pohađati dvodnevnu obuku o načinu korišćenja sistema za navodnjavanje koji će, pored malč folije i sadnica,  dobiti uz plastenik.