Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Štab za vanredne situacije: neće biti tolerisano kršenje naredbi



Na osnovu izvještaja nadležnih službi sa terena, Gradski štab za vanredne situacije upozorava da na ulicama i drugim javnim prostorima u Bijeljini veliki broj građana krši zabranu okupljanja i time doprinosi širenju zaraze virusom korona.

Iako je lijepo vrijeme prijatno za šetnju, Štab podsjeća da temperatura ovih dana izuzetno pogoduje širenju virusa i da nas, po procjenama stručnjaka, u narednom periodu očekuje vrhunac epidemije na našem području i rast broja oboljelih.

Uz sve razumijevanje za potrebu građana da ove dane iskoriste za druženje, zaštita zdravlja stanovništva je najvažniji cilj i ne smijemo dozvoliti da epidemija izmakne kontroli. Broj građana koji su u karantinima i kućnoj izolaciji, među kojima je i gradonačelnik Bijeljine, dovoljna je potvrda ozbiljnosti situacije i opasnosti koju nosi.

Zbog toga, Gradski štab za vanredne situacije upozorava da neće biti tolerisano kršenje naredbi koje su donesene na nivou Republike i Grada, kao i da će svako nepoštovanje ovih mjera biti sankcionisano od novčanih kazni do prinudnog smještanja u odgovarajući karantin građana koji ne poštuju naredbu o kućnoj izolaciji.

Istovremeno, zahvalni smo svim građanima i ustanovama koji se odgovorno odnose prema svom i zdravlju svojih sugrađana.
​Vjerujemo da ćemo zajedno uspjeti da pobijedimo u borbi protiv virusa.

BUDITE ODGOVORNI, OSTANITE KOD KUĆE!
 
 
KOMANDANT GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
 
Mićo Mićić