Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Svečano obilježen 9. januar - Dan Republike


      
​Polaganjem cvijeća ispred spomenika na gradskom trgu u čast poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i prijemom u Galeriji centra za kulturu „Semberija“, u Bijeljini je svečano obilježen 9. januar - Dan Republike.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić podsjetio je da Gradska uprava više od 15 godina obilježava ovaj značajan datum, uz prisustvo velikog broja predstavnika društvenog i političkog života.
- Na prijemu svake godine okupimo veliki broj privrednika sa područja Bijeljine jer samo privreda može da učvrsti temelje Republike Srpske i omogući ljudima da ostanu na ovim prostorima. Danas smo uručili devet zahvalnica perspektivnim preduzećima, ali mogli smo da ih uručimo i mnogo više jer imamo odlično razvijeno preduzetništvo – rekao je Mićić.
On je naveo da na području Grada posluje 1.000 malih i srednjih preduzeća, te oko 2.000 preduzetničkih radnji.
- Među 1.000 malih i srednjih preduzeća ističu se i mnoga internacionalna, kao što su „Sport vižn“ (Sport Vision), „Nešković“, ili Etno-selo „Stanišići“ koje je glavni nosilac turizma u Semberiji. Preduzeće PASS zaposlilo je 1.000 radnika i postoji još mnogo privrednih subjekata kojima pružamo infrastrukturnu pomoć, kako bi zaposlili nove radnike – naglasio je Mićić.


On je dodao da će novi projekti u Bijeljini, kao što su gasifikacija, izgradnja dionice auto-puta, nova autobuska stanica i drugi, doprinijeti boljem privrednom ambijentu.
- Ljudi su naše najveće bogatstvo, a Bijeljina ima svijetlu budućnost jer prati evropske i svjetske standarde kada je riječ o razvoju. Neprekidno radimo na uređenju poslovno-industrijskih zona, uspješno se odvija regulacija korita rijeke Janje i uređenje kanala Dašnica, Majevičkog obodnog kanala i kanala Modran.U Crnjelovu je izgrađen sistem za navodnjavanje, postavili smo reflektore na Gradskom stadionu, slijedi obnavljanje Sokolskog doma, izgradnja novih radionica pri Tehničkoj školi, novog Vatrogasnog doma, a ove godine biće završen Centar za socijalni rad i započeta, nadamo se, izgradnja multifunkcionalne sportske sale sa 3.000 mjesta – dodao je Mićić.
Jedan od dobitnika priznanja Grada Bijeljina za uspješno poslovanje je preduzeće „VS Komerc“, koje se već 13 godina bavi drvopreradom i transportom.
- To je kombinacija koja nam omogućava da budemo konkurentni na tržištu. Zapošljavamo oko 100 radnika, iz godine u godinu bilježimo dobre rezultate, a cilj nam je da sa nivoa poluprerade drvnih proizvoda pređemo i na finalizaciju, te zaposlimo nove radnike – istakao je direktor „VS Komerca“ Vitomir Ćato.
Kompanije koje su dobile priznanja Grada Bijeljina određene su na osnovu uspješnog poslovanja, zapošljavanja novih radnika i donatorstva u humanitarnim akcijama, a riječ je o PASS Bijeljina, „Feniks farma“, „ZP Komerc“, Etno-selu „Stanišići“, „VS Komerc“, Specijalistički centar „Gala Medika“, „Gama S“.
Ove godine zahvalnice su dobili i ugledni bijeljinski preduzetnici – Zanatsko-bravarska radnja „Bravarija“ iz Dvorova i Zanatska radnja – frizerski salon „Milan“ iz Bijeljine.