Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Podijeljeno više od 200 božićnih pečenica


      
​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predstavnici gradske Boračke organizacije podijelili su danas u Bijeljini i Janji više od 200 božićnih pečenica socijalno ugroženim porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i bivšim borcima koji i 25 godina nakon završetka Odbrambeno-otadžbinskog rata žive u teškim uslovima.
- Boračka organizacija, uz pomoć Gradske uprave, obezbijedila je božićne pečenice za 165 porodica, a ako tome dodamo pečenice koje ćemo podijeliti u Janji i na još nekoliko mjesta, riječ je o više od 200 pečenica. Želim da Božić donese ovim ljudima mnogo radosti i sreće, da u 2020. godini imaju bolje uslove za život. Grad Bijeljina je prvi počeo sa stambenim zbrinjavanjem najosjetljivijih kategorija društva i bićemo tu da pomognemo našim borcima, šta god da im zatreba - naveo je Mićić.
Predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović istakao je da su se Gradska uprava Bijeljina i ova organizacija potrudili da bivši borci i porodice poginulih, koji se nalaze u lošijoj finansijskoj situaciji, i ove godine osjete radost najsrećnijeg hrišćanskog praznika.
-  Šestu godinu zaredom Mlin „Pavlović“ svakoj porodici, uz pečenicu, poklanja vreću brašna, a „ZP Komerc“ donirao je 20 pečenica - naglasio je Stevanović.



Danica Cvjetinović iz Gornjeg Dragaljevca rekla je da će uz dobijenu božićnu pečenicu proslaviti predstojeći praznik kao i druge komšije i prijatelji.
- Ja sam supruga borca koji je ranjen u proteklom ratu, a preminuo je kasnije, na dijalizi. Sada sam sama sa unučadima i pečenica će nam sigurno donijeti radost u dom - navela je Cvjetinovićeva.
Nakon podjele pečenica ispred zgrade Boračke organizacije Bijeljina, gradonačelnik Mićić posjetio je prostorije ove organizacije u Janji, gdje je obezbijeđeno 27 pečenica za socijalno ugrožene borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih. Pečenica je uručena i Dimitriju Iliću iz Potpeća koji danas živi u Novom naselju Janja.
- Bio sam na ratištu tokom cijelog rata, a posljednjih 10 godina idem na dijalizu. Drago mi je što sam dobio pečenicu jer je to dokaz da nisam zaboravljen - istakao je Ilić.
Gradonačelnik Mićić posjetio je i dvije porodice bivših boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata u Novom naselju Janja, Dimitrija Petrovića iz Smoluće i Jove Nedimovića iz Bosanske Krupe.
- Ovim porodicama donijeli smo pečenice kući jer žive u veoma teškim uslovima, neki od njih se bore sa najtežim bolestima, a Petrovići imaju i dijete sa posebnim potrebama. Neka bar posredstvom božićne pečenice osjete da neko misli o njima - dodao je Mićić, koji je posjetio i društveno odgovorno preduzeće „Pozamanterija“ u kojem je podijeljeno 10 pečenica socijalno ugroženim porodicama.
- Bila mi je želja da pomognem našem narodu, našim borcima koji su dali svoje najbolje godine za bolju budućnost Republike Srpske - naveo je vlasnik „Pozamanterije“ Duško Tojić, bijeljinskog preduzeća koje se već 20 godina bavi prometom repromaterijala za tekstilnu industriju i zapošljava 15 radnika.