Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Poslovni Forum menadžera drugu godinu za redom u Bijeljini



U Etno selu „Stanišići“ danas je otvoren dvodnevni Poslovni forum menadžera 2019, koji je organizovao Centar za edukaciju  „Pro Eduka“ pod generalnim pokroviteljstvom bijeljinske Gradske uprave.


Forum ima za cilj da pruži direktnu podršku upravljačkom kadru kroz edukaciju, prezentaciju i promociju novih trendova i kretanja, te uvezivanje najsposobnijih menadžera iz regiona. Savremeni koncepti menadžmenta zasnovani su na upravljanju na temelju znanja, informacija i inovacija, poručuju organizatori i najavljuju da će više od 300 učesnika imati priliku da sluša i diskutuje o iskustvima vodećih stručnjaka iz svijeta biznisa.
Dvodnevni program je ispunjen zanimljivim, atraktivnim i interaktivnim sadržajem, sa pet predavanja, četiri panel diskusije i jednim razgovorom „Jedan na jedan“.
Ovogodišnji Forum otvorio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
- Zadovoljstvo mi je što je poslovni Forum menadžera i ove godine organizovan u Bijeljini i što se odazvao veliki broj učesnika. Hvala organizatorima, jer se mnogo može naučiti kroz razmjenu iskustava o savremenim kretanjima u menadžmentu, javnoj upravi, ali i ličnim primjerima uspješnih poslovnih ljudi. U Bijeljini posluje veliki broj privatnih preduzeća, što je od velikog značaja za naš Grad, jer su oni nosioci razvoja svake lokalne zajednice i siguran sam da će ovakvi forumi dodatno podstaći naše građane da pokreću privatni biznis i da ostvaruju svoje poslovne ideje. Nadam se da i mi iz Gradske uprave uspijevmo da nađemo načina kako da pomognemo ljudima koji se bave privatnim poslom - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
- Ovakav forum je prilika za razmjenu iskustva između javnog i privatnog sektora, ali i način da se uvežu menadžeri ne samo iz BiH, veći i iz čitave regije. Cilj nam je da poboljšamo poslovni ambijent u Bijeljini, da bi naš Grad postao sinonim za pozitivno poslovanje. Dominantne teme ovogodišnjeg Foruma su reagovanje u kriznim situacijama, praćenje razvoja informacionih tehnologija, izazovi za žene u menadžmentu, ali i analiza kako sport može biti biznis - istakao predsjednik Organizacionog odbora Poslovnog foruma menadžera Predrag Jović, dodajući da su ovakvi forumi važni za usmjeravanje menadžera i rukovodioca u javnim ustanovama i privatnim preduzećima.
Ove godine predavači na Forumu su istaknuti stručnjaci u ovim oblastima iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.
Prvog dana Foruma predavanje je, između ostalih, održao i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković koji je poručio da svaki čovjek mora neprestano da se usavršava bez obzira kojim poslom se bavi.
- I društvo mora da vodi brigu o ljudima koji su ga zadužili, jer se tako ne samo vraća dug za njihove zasluge, nego i šalje poruka budućim naraštajima da vrijedi biti izuzetan u svom poslu - poručio je Maljković.
Drugog dana Foruma biće održano predavanje  iz oblasti digitalnih transformacija, kao i  panel diskusije na teme „Izazovi za poslovanje na različitim tržištima“ i „Kako poboljšati poslovno okruženje - dijalog donosilaca odluka i privrednika“.