Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

120 izlagača na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu „Interagro“


U Bijeljini je otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam Interagro koji će u tri sajamska dana okupiti 120 izlagača iz SrbijeAustrije i ItalijeHrvatske i oba entiteta BiH.
Na prostoru Agrotržnog centra tradicionalno je izložena poljoprivredna mehanizacija, čija je vrijednost nekoliko desetina miliona maraka, a biće održana izložba kvalitetnih grla stoke, kao i niz naučno-stručnih predavanja iz različitih oblasti 
agrara i agrobiznisa. Drugog dana sajma predviđena je besplatna konzumacija domaće i zdrave hrane za posjetioce sajma. 


Sajamske aktivnosti odvijaju se na 2.500 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora i 4.000 kvadratnih metara 
spoljnog izložbenog dijela.
- Poljoprivredni sajam se ne održava slučajno u Semberiji, jer ona je žitnica Republike Srpske. Ovaj Sajam je iz godine u godinu sve posjećeniji, raste broj izlagača, ali i posjetilaca. Sve izložbene aktivnosti su od velike koristi za naše poljoprivrednike i zadovoljstvo mi je što je Bijeljina danas u fokusu poljoprivrednika u regionu - istakao je
 gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, obraćajući se na otvaranju Sajma.
Gradonačelnik Mićić se zahvalio izlagačima i posjetiocima, a posebno je istakao značaj posjete „Interagru“ predsjednika Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina Igora Mirovića i predsjednika pokrajinske Privredne komore Boška Vučurevića.
-  Novosadski poljoprivredni sajam je uzor Bijeljini koja teži da dostigne taj nivo sajamske organizacije i posjećenosti. Trudimo se da pratimo dostignuća vojvođanskih poljoprivrednika, a cilj nam je da prevaziđemo granice, kako bi više zajednički nastupali na trećim tržištima – naglasio je Mićić.
Predsjednik Pokrajinske Vlade Vojvodine Igor Mirović je ponovio da su Vojvodina i Srbija posvećene saradnji sa Republikom Srpskoma da uspješan ulazak ekonomije Srbije na strana tržišta otvara vrata i za privrednike iz Republike Srpske.
-   Mi smo dužni da budemo ovdje zbog ukupnog odnosa koji imamo prema Republici Srpskoj - odnosa poštovanja, uvažavanja i bratske solidarnosti što se vidi i na ovom Sajmu na kojem je 20 preduzeća iz Vojvodine - ocijenio je Mirović.
Sajam je otvorila predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je izrazila zadovoljstvo brojem posjetilaca i izlagača, a Sajmu su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, predstavnici privrednih komora RS i Bijeljine, kao i drugi visoki zvaničnici.
Partner Sajma ove godine je Privredna komora Vojvodine, a pokrovitelji  su Gradska uprava Grada Bijeljina, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.