Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren Vrtić na Ledincima


Djeca iz Ledinaca i okolnih kvartova od juče i zvanično imaju svoj novi vrtić. Nova filijala gradskog vrtića je pod istim krovom novosagrađenog područnog odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ i nosi naziv „Plavi čuperak“. U vrtić je već krenulo četrdesetak mališana u mještovitim vrtićkim i jasličkim grupama, a u novom objektu može boraviti oko stotinu djece.

Vrtić je svečano otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je podsjetio da je zgrada u kojoj su osnovna škola i vrtić izgrađena na, do tada zapuštenom, zemljištu koje je Grad kupio namjenski za rješenje problema nedostatka prostora za predškolsko i osnovno obrazovanje. Zajednički objekat škole i vrtića je koštao skoro tri miliona konvertibilnih maraka.
- Nije naša nadležnost da gradimo objekte za osnovne škole, ali naša djeca jesu naša nadležnost i naše najveće bogatstvo. Ulaganje u obrazovanje je opravdano i u ekonomskom pogledu, jer je obrazovano stanovništvo preduslov za budući razvoj. Djeca sada imaju novi i savremen prostor za učenje i igru, a siguran sam da su uslovima za boravak i rad u vrtiću i školi zadovoljni i roditelji i vaspitači - naglasio je Mićić, podsjećajući da je u ovom dijelu Bijeljine sa oko 20.000 stanovnika, prethodnih godina dosta urađeno na unapređenju komunalne infrastrukture, kao i da je pri kraju izgradnja pješačke staze u Ulici kralja Dragutina, a u naselju GTC slijedi postavljanje javne rasvjete.
Javna ustanova Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ je drugi najveći vrtić u Republici Srpskoj sa 560 djece i dobitnik je niza priznanja za kvalitet rada. U novije vrijeme se izdvajaju i priznanja Centra za obrazovne inicijative „Step baj step“ (Step by step) za dvoje najinovativnijih vaspitača i najveći broj nagrada na konkursima Ministarstva prosvjete i kulture za didaktička sredstva, uključujući i prvu nagradu za didaktičko sredstvo „Jedi zdravo, bravo, bravo“.
Vrtić na Ledincima je četvrti objekat vrtića „Čika Jova Zmaj“ otvoren u proteklih desetak godina. Prije ovog vrtića otvoreni su vrtići u Ulici kneza Miloša u Bijeljini, u Novom naselju Janja i u Dvorovima, a otvaranjem vrtića na Ledincima zaokružene su potrebe za boravak predškolaraca u Gradu, ocijenio je gradonačelnik Mićić.
Direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović najavljuje da će vrtić na Ledincima početi da radi pupnim kapacitetom od početka naredne godine, kada će biti potpuno opremljene još dvije prostorije za boravak djece.