Документи

Вијести

Мићић: Бијељина незадрживо иде напријед

2018-08-08

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић поручио је на "Пантелинској духовној вечери", поводом Славе Града - Светог Пантелејмона, да Бијељина незадрживо иде напријед.
- Размишљамо како да наш Град припремимо за будућност и омогућимо да досадашњи развој буде одржив - навео је у Мићић обраћајући се окупљенима.
Он је подсјетио да је Бијељина једна од ријетких локалних заједница која је успјела да у потпуности сопственим средствима изгради Центар за високо образовање, у оквиру којег ради шест факултета са 9.000 студената.
- У нашем Граду максималне услове имају све школе, ове године смо завршили и зграду школе у мјесној заједници Лединци, на шта смо посебно поносни - навео је Мићић.
Он је најавио да ће ове године у Бијељини бити омогућено прикључивање домаћинстава на гас, што ће посебно допринијети заштити околине.
Мићић је напоменуо да је Град Бијељина претходних година урадио неколико ствари које засигурно доприносе опстанку младих на овим просторима.
- Направили смо одличан привредни амбијент са двије индустријске зоне, створили смо све услове да добијемо БФЦ сетрификат Града са повољним пословним окружењем - истакао је Мићић.
Он је честитао славу грађанима уз поруку да Бијељина иде напријед.  
  - Нека нама и нашим пријатељима Свети Пантелејмом буде инспирација за будућност - поручио је Мићић.
Свештеник Синиша Шаренац, изасланик Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, благословио је "Пантелинско духовно вече", а  у програму је учествовао хор "Србадија", Српско културно-умјетничко друштво "Семберија" и драмски умјетници из Београда Ваја Дујовић и Ненад Стојменовић, који, су глумећи Јована Дучића и Магдалену Живановић, Дучићеве пјесме претворили у драмско дијело.
Прије Духовне вечери, делагације републичке и бијељинске Борачке организације, организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата, делегације братских и пријатељских градова, Министарства унутрашњих послова, као и посланици у Народној скупштини Републике Српске, одборници Града Бијељина и други представници законодавних и извршних органа Републике Српске и БиХ, су испред централног спомен-обиљежја на Градском тргу, одали пошту погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата и положили вијенце и цвијеће на споменик.
Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић навео је да је и Слава једна од тековина одмбрамебно-отаџбинског рата и да је то врста слободе за коју се изборила Војска Републике Српске.
- Посебно треба кроз обиљежавање крсних слава локалних заједница и славе Републике Српске да будемо захвални борцима који су својим животима и крвљу обезбиједили да можемо у миру прослављати оно што представља дио традиције српског народа - истакао је Савчић.
Такође, делегације су у Бијељини посјетиле и новоотворену спомен-собу погинулих бораца Војске Републике Српске.
- Наша је дужност и обавеза да памтимо погинуле саборце - навео је предсједник бијељинске Борачке организације Бијељине Миодраг Стевановић.
 


slika
slika
slika