Документи

Вијести

Од септембра ђаци са Лединаца у новој школи!

2018-06-11

У бијељинском насељу Лединци данас je отворен нови објекат подручне Основне школе „Вук Караџић“ кога су на употребу предали министар просвјете и културе Дане Малешевић и градоначелник Града Бијељина Мићо Мићић.
Нову школу од септембра ће похађати око 350 ученика распоређених у 15 одјељења од првог до петог разреда.
У склопу новоизграђеног објекта налази се и простор предвиђен за дјечији вртић, који би требало да буде отворен током љетних мјесеци, након завршетка игралишта за предшколски узраст.
- Хвала свима који су помогли да завршимо нови објекат школе, а прије свега Министарству које је новчано помогло. Градска управа већ 15 година интензивно улаже у образовање, јер се водимо тиме да је улагање у образовање улагање у будућност. Ово је друга нова школа у нашем Граду,  урађено је неколико реконструкција старих школа, направили смо 15-ак подручних школа, три спортске хале, а круна улагања у образовање је изградња Центра за високо образовање - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.
Он је истакао да је локација нове школе одлична за дјецу, јер се налази у оквиру насеља и неће бити потребно да дјеца прелазе главни пут да би дошли до школе, додајући да постоји идеја да ова зона у цјелини буде пјешачка зона, да би ђаци били безбједни.
- У наредном периоду имамо жељу да изградимо студентски дом и надамо се да ће нам Министарство у томе помоћи, јер би на тај начин наш Град био у потпуности опремљен за младе и њихово образовање - истакао је Мићић.
Министар просвјете и културе Дане Малешевић је изразио задовољство што је у Бијељини отворена нова школа.
- Срећан сам што су ђаци на Лединцима добили нови објекат у коме ће се школовати и у коме ће имати све услове за рад. Претходни објекат је био престар и неуслован за рад, а ученици и наставници заслужују да наставе школовање у новом објекту, који ће послужити новим генерацијама из овог насеља - навео је Малешевић.
Нова школа је површине 2000 квадратних метара са девет учионица и пратећим садржајима неопходним за дјецу и наставнике, међу којим је и вишенамјенска просторија за потребе одржавања часова физичког васпитања, када временски услови не буду дозвољавали да се ти часови одржавају на спољном игралишту.
- Ово је велики дан за нашу школу, којим је ријешен дугогодишњи проблем смјештаја ученика са Лединаца. Хвала Градској управи Града Бијељина и Министарству просвјете и културе Републике Српске који су омогућили да се овај објекат заврши - навео је Рачановић. 
Укупна вриједност пројекта изградње петоразредне подручне школе и објекта вртића у насељу Лединци износи око три милиона конвертибилних марака.
У периоду од 2010. до 2018. године за изградњу овог објекта утрошено је око два милиона КМ, од чега је Градска управа уложила око 1.400.000 КМ, а  Министарство просвјете и културе 600.000 КМ.
У 2018. години из буџета Града Бијељина планирана су средства за наставак спољног уређења школе и занатске радове у вртићу у износу од 300.000 КМ и 450.000 КМ из кредитних средстава, а за коначан завршетак свих радова у 2019. години биће обезбијеђено још 150.000 КМ из буџета Града.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika