Документи

Вијести

Бесплатни прегледи коже 11. јуна на Тргу у Бијељини

slika

Љекари Дома здравља Бијељина ће у понедјељак, 11. јуна, у оквиру кампање „Еуромеланома“, бесплатно прегледати грађане на Градском тргу, најављено је из ове здравствене установе.
- Јавна промоција кампање са љекарима наше установе који су прошли основну дермоскопију одржаће се на главном Градском тргу у Бијељини 11. јуна, од 10,00 до 14,00 часова, уз бесплатне прегледе грађана. Истог дана од 16,00 до 20,00 часова је предвиђена радионица за љекаре наше установе у из области дермоскопије - наведено је у саопштењу Дома здравља.
„Еуромеланома“ кампања спроводи се у градовима Српске и ФБиХ од 1. до 15. јуна, а у њој ће учествовати више од 70 дерматолога запослених у јавним и приватним здравственим установама.
Циљ кампање је превенција и рана дијагноза рака коже, прије свега меланома, најмалигнијег у хуманој патологији.
Током дана кампање прегледи тумора коже за пацијенте су бесплатни и без упутнице, а рад љекара је искључиво хуманитаран и без новчане накнаде.
Организатори кампање су Европска дерматовенеролошка асоцијација, Свјетска здравствена академија, Европска дерматоонколошка асоцијација, Европска„Еуромеланома“ организација и Удружење за превенцију и борбу против рака коже „Меланома у БиХ“.
Покровитељи кампање су Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и федерално Министарство здравља.