Документи

Вијести

Коло од преко хиљаду дјеце и младих у Бијељини

2018-06-04

У Бијељини је одржан Трећи међународни фестивал дјечијег и омладинског фолклора „Плетеница“, на коме је током два фестивалска дана наступило преко 1.200 учесника из Србије, Македоније, БиХ, односно, Републике Српске и Федерације БиХ и дијаспоре – Италије, Њемачке и Аустрије. Дјеца и млади из преко 20 културно-умјетничких друштава су приказали народне игре, ношње и обичаје и тако на најбољи начин промовисали традицију из својих крајева.
Оваквих фестивала све је више широм Европе, истакли су организатори, изразивши задовољство чињеницом да Бијељина не заостаје у том тренду.
- Мислим да је ово поента будућности, позитивизма и живљења живота пуним плућима. Традиција и обичаји се преплићу са саврменошћу и постају снажна спона која спаја прошлост, садашњост и будућност - оцијенила је Александра Цвијетиновић, предсједник Културно-умјетничког друштва „Плетеница“ из Бијељине.
- Заједница фолклориста је једно здраво друштво и трудимо се да окупљамо што више дјеце, од малих ногу, како би се правилно развијали и били усмјерени ка правом путу заједно са њиховим родитељима -истиче Милан Веселиновић, представник Удружења „Велико коло“ из Новог Сада.
Организатори Међународног фестивала дјечијег и омладинског фолклора су Клуб за дјецу „Гарфилд“ и КУД „Плетеница“ из Бијељине.
Манифестацију су подржали Градска управа Града Бијељина и Одјељење за дијаспору Министарства спољних послова Србије, а значајна подршка добијена је и од привредника.
 


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika