Документи

Вијести

Мај - мјесец дјечијег стваралаштва у Музеју Семберије

2018-06-05

У Музеју Семберије на Славу ове установе отворена је традиционална Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика, која се одржава сваког маја још од 1993. године.
На овогодишњу смотру пристигло је укупно 392 ликовна рада из Бијељине, Брчког, Зворника, Шековића, Братунца, Пелагићева и Модриче, а изложба ће бити постављена до 20. јуна ове године.
Стручни жири у саставу мр Зоран Јездимировић, академски вајар, Милијанко Михољчић, академски графичар и Зоран Мидановић, кустос-историчар у Музеју Семберије, додијелили су награде у категоријама виших разреда основних и средње школе, односно, обданишта и нижих разреда основних школа.
Прва награда у  категорији виших разреда основних и средње школе припала је ученику осмог разреда Марку Станишићу из ОШ  „Ћирило и Методије“ у Главичицама (под менторством професора Братислава Хедјешија), друга награда припала је ученику деветог разреда Амару Мехмедовићу из ОШ „Јован Цвијић“ у Дрињачи (под менторством професора Вање Маунаге), док је трећа награда додијељена ученици шестог разреда Милици Ђурђевић из ОШ „Петар Кочић“  у Броцу (под менторством професора Братислава Хедјешија).
У категорији обданишта и нижих разреда основних школа, прву награду је  заслужила петогодишња Лара Ђокић, из Дјечијег вртића „Драган и Зоран“ у Бијељини (под менторством васпитача Снежане Лакић и Слободанке Томаш), друга награда је припала шестогодишњем Николи Радовановићу, из Предшколске установе „Петар Пан“ у Бијељини (под менторством васпитача Зорице Лазић), док је трећа награда у овој категорији додијељена шестогодишњем Теодору Зекановићу из Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у Бијељини (под менторством васпитача Вање Зекановић и Александре Цвијетиновић).
Дан Светих Ћирила и Методија је био прилика и за осврт на преходних дванаест мјесеци и оцјену да је план рада Музеја Семберије у потпуности испуњен – уз организацију дванаест изложби и већ традиционалне „Ноћи музеја“.
Ове године кум славе Музеја био је градски менаџер Милош Стевановић.
- Ова установа има свој посебан дух и вриједност, а на данашњој слави гости су нам и ученици основне и средње музичке школе, који су ту да музиком увеличају ову прославу. Циљ нам је да у наш Град вратимо културу на велика врата и да сви наши грађани заједно учествују у томе - поручио је градски менаџер Милош Стевановић након ломљења славског колача.


slika
slika
slika
slika
slika
slika