Документи

Вијести

Дјеца из борачких породица путују на море

slika

Градска Борачка организација Бијељина и ове године учествује у пројекту Фонда дјечије заштите Републике Српске „Социјализација дјеце Републике Српске -Бечићи 2018“, па је тим поводом организовала састанак са родитељима и дјецом која у оквиру овог пројекта сутра путују на море.
- Једанаест дјечака и дјевојчица узраста до 15 година из Бијељине, који су дјеца ратних војних инвалида и демобилисаних бораца, учествују у пројекту и сутра, 5. јуна, путују на Црногорско приморје у Бечиће. Повратак је планиран за 14. јун - навео је предсједник Борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић.
У име Градоначелника Бијељине, по 50 конвертибилних марака џепарца, малишанима је уручио начелник градског Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Радомир Марјановић.
- Већ традиционално испраћамо дјецу на море, уз жељу да се лијепо проведу, aко неко не зна да плива да научи да плива, да се лијепо друже и сви да се добро проведу – поручио је начелник Марјановић.
Директор Фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић навео је да је реализација пројекта „Социјализације дјеце Републике Српске - 2018“ већ почела.
- Данас смо у припреми треће смјене, а пројекат траје од 20. маја до 21. септембра. Кроз овај пројекат водимо рачуна о дјеци борачке популације и претходне три године их шаљемо на море - истакао је Јовић.
Он је напоменуо да у смјени, која полази сутра у Бечиће, учествује 158-оро дјеце из Бијељине, Приједора, Требиња, Лопара, Пелагићева и Доњег Жабара.